Op vakantie naar het prachtige Griekse eiland Corfu

Het tussen Italië en Albanië liggende eiland Corfu trekt jaarlijks duizenden toeristen van over de hele wereld. Je vindt er mooie natuur, zoals kliffen, azuurblauwe zee, karakteristieke dorpjes, forten en nog heel veel mooie andere dingen. Beleef het zelf met bijvoorbeeld een bustour, hier kun je namelijk het eiland perfect mee verkennen, uiteraard  kun je ook op eigen gelegenheid het eiland verkennen bijvoorbeeld wandelend, fietsend, op de scooter of met de auto.

Een aanrader is het paleis van keizerin Elizabeth, dit mooie paleis genaamd “Het Achilleon” heeft ze laten bouwen in het jaar 1888 en ligt hoog gelegen op de bergen in de plaats Gastouri en het ligt tien km verwijderd vanaf Corfu-Stad. Later heeft Keizerin Sissi (bekend van TV) er ook gewoond. Tegenwoordig kun je er een selectie kleding en sieraden, die Sissi  heeft gedragen bewonderen. De bijgelegen tuin is ook prachtig om te zien!

Corfu Old Town

Als je door Corfu-Stad loopt zal het je opvallen dat de imposante gebouwen gebouwd zijn met Venetiaanse invloeden. Ik zal je vertellen, je kijkt je ogen uit! Ook zijn er tig straatjes en winkeltjes waar je doorheen kunt slenteren en souvenirs voor het thuisfront kunt meenemen. De keuze is reuze. Je kunt er een heerlijk hapje eten in één van de Griekse restaurants of gezellig wat drinken in één van de vele bars en cafés. The Liston is een indrukwekkend plein, op dit plein zijn er vele restaurantjes en kroegjes met allemaal een gezellig terras. Nabij dit plein ligt de oude vesting welke hoog gelegen ligt op een rotsachtige berg. Vanaf de oude vesting heb je fantastisch uitzicht over de zee en de stad! Vanaf de oude vesting kun je  direct door naar het Archeologisch Museum, welke op loopafstand gelegene is, het museum is ook zeker de moeite waard!

Accomodaties 

Voor ieder is er een geschikte verblijfplaats. Van luxe spa resorts tot simpele kamer appartementen. Voor elke beurs is er een passend aanbod. Heb je een partner of ben je single, voor iedereen is het een mooi zonnig vakantie eiland. En voor jongeren worden er jongerenreizen aangeboden waarbij je lekker kunt feesten, zonnen en relaxen.